05 Karaktärer

[s5 spoiler!] Vad händer med x?

2015-06-15 04:36 #0 av: Kneko

OBS: LÄS INTE DETTA OM DU INTE SETT SÄSONGAVSLUTNINGEN.

Alla som sett säsongsavslutningen av serien och läst böckerna vet att Jon Snow sägs vara död nu. Vad jag förstått det som så dog han i senaste boken, och vi vet ännu inte om han ens lever där. 

Länk: 
Intervju med skådespelaren

Många snackar om att det inte är omöjligt att han överlever, men är det mest önsketänkande, kanske? Folk spekulerar ju fortfarande i att den första stora  karaktären som dog (You know who!!) lever, så det är väl bara mest önsketänkande, som sagt..

Men vad tror ni? Spekulera med mig. Få mig att må bättre. StorgråterLipar

Anmäl
2015-06-15 14:20 #1 av: Jojaton

Jag vart sååå chockad över slutscenen! Enda sen jag började titta på GoT har jag haft en teori involverande Jon, men då behövs han levande!

Jag undrar mest hur det kommer bli med deras story line, nu när varken Jon eller Sam är kvar vid muren. Kommer man inte få se någonting alla därifrån, eller kommer man få följa någon annan karaktär, och i så fall vilken?

Johanna
@bellasantorino på Instagram

Anmäl
2015-06-15 14:25 #2 av: Kneko

#1 Med tanke på hur mycket man följt den där pojken så finns det ju en risk att man följer honom..
Men jag tror Jon överlever. Snackade lite om detta med min kompis. Boken där man får reda på vad som händer kommer väl antagligen ut innan nästa säsong. 

Game och thrones och HBO är ju kända för sina PR-trick (T.ex. "leaken" som skedde med denna säsong..). Tack vare detta så kommer väl folk antagligen köpa boken för att se vad som händer. Det sägs ju att boken som ska komma ut har varit klar hur länge som helst. 

Jag menar inte att Jon "dör" bara för att boken ska få sälja, men många tycker ju att detta sker alldeles för tidigt jämfört med vad som händer i böckerna.

Anmäl
2015-06-15 17:59 #3 av: Jojaton

#2 Ollie eller vad han heter? Han tillför ju ingenting... Hade godkänt om Davos stannar kvar och man får se det från hans POV, men han är samtidigt inte med i The Night's Watch. Hade varit intressant från Melisandres POV, men samma sak där.

Johanna
@bellasantorino på Instagram

Anmäl
2015-06-19 15:50 #4 av: jiithra

I boken är det aldrig bekräftat att han dör ;)
I boken så noterar även Melisandre att hon är starkare på muren, och borde därför kunna se till att Job överlever, kan man tycka. Dock får man veta mycket, mycket mer om henne i böckerna, så jag vet inte hur det blir med det.

[ev. spoiler]
Skinchangers medvetande kan ta över ett sista djur när de dör, och det hintas om i ett av Melisandres POV-kapitel att det kommer hända

Anmäl
2015-06-19 20:05 #5 av: Ellismakaroner

Jag kan inte föreställa mig att han är död, jag tror nämligen han fortfarande har väldigt mycket viktigt kvar att göra... Tyst

Dels så är ju Melisandre där, och vi vet ju redan att de som dyrkar R'Hollor kan återuppliva (Beric Dondarrion).

Men som #4 påpekar... Och i boken (SPOILER?) är Jon en warg och har en stark koppling till Ghost. Och i boken är det sista han viskar "Ghost..."

Så jag gissar att han i boken kommer gå in i Ghost, och i serien kommer Melisandre återuppliva honom. Kanske har de skippat SH just för att detta ska funka och bli så coolt som möjligt.

Anmäl
2015-06-20 19:27 #6 av: [Túrwen]

Just eftersom att de i serien gjort hintar om  vilka Jon Snows föräldrar skulle kunna vara vore det nästan skumt om han inte återupplivas av Melisandre. Jag hoppas verkligen att det stämmer eftersom att han är en favoritkaraktär... Kanske blir det Jon Snow (R+L) och Daenerys som sitter på Järntronen tillsammans mot slutet? Men man ska inte konspirera för mycket ;) !

Anmäl
2015-06-20 20:02 #7 av: Kneko

#Turwen
En av de största teoriernas ju dock att Jon och Dany är släkt eftersom Jon är en Targaryen.
(som sagt bara en teori, finns mycket som säger emot det, men mycket för också.)

Anmäl
2015-06-21 20:40 #8 av: jiithra

Dessutom så är det ur ett berättartekniskt perspektiv bra att ha någon att följa på muren. Melisandre kan man ju följa i boken, men i serien känns det lite konstigt att helt plötsligt följa henne där. (Tycker iallafall jag)

De har ju knappt visat Ghost (ett tag var jag nästan orolig att de glömt bort honom) vilket jag tyckte var väldigt tråkigt.. Jon har endel vargdrömmar i boken (alla stark-barnen har det) som man inte får veta av i serien

Anmäl
2015-06-22 17:33 #9 av: [Túrwen]

#7 Det var det också det jag skrev.. Rheagar + Lyanna = Jon Snow. 

Anmäl
2015-07-06 14:06 #10 av: Dark-lord

Överlever? HAHAHAHAHAH wtf!?

Tror du på allvar han bara blev skadad och tuppade av? Han blev huggen i bröstet massa gånger och vi såg honom sluta andas i en blodpöl. Om han(vilket jag verkligen inte hoppas) återvänder blir det att han återupplivas i så fall. 

Och sen hoppas jag som sagt att han inte återvänder, skulle förstöra hela den bra twisten och grejen att ingen är säker som serien byggt upp, döden skulle bli mer betyelselös. Sen skriver inte George R.R Martin så uppenbart att man kan lista ut vad som kommer hända, så Jon förblir nog lyckligtvis död. 

Anmäl
2015-08-05 12:37 #11 av: Anna-Helga

Alltså skådisen sägs fortfarande finnas kvar på lönelistan inför nästa säsong och Melisandre måste ju ha en ny snubbe och hon har ju redan börjat fjäska för Jon. Så jag tycker det är helt uppenbart att han kommer vara med även i fortsättningen. Men jag hoppas han kommer fortsätta dissa Milesandre!

Anmäl
2015-11-05 00:18 #12 av: Dankoso

Måste nog hålla med Dark-lord i detta. Om det skulle visa sig att Jon på något konstigt sätt fortfarande är vid liv eller att han återupplivas så skulle jag nog ha väldigt svårt att ta dödsscener seriösa framöver då jag vet att de lika gärna kan återvända längre fram.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.